$datum='2009-01-01'

Biografi

($skribent='johan borgert', $tid='00:05') {

'Nytt album:

Johan Borgert och Holy Madre - Nu är jag ett as

"Kontorsångest, sex och rumsvarm rosé"

Det är med en dov elegans Johan Borgert och Holy Madre återkommer med nytt fullvuxet album, Nu är jag ett as. Det var fyra år sen sist. Bandet har flera nya medlemmar och Johan Borgert har börjat ägna dagarna åt att arbeta med lösningsarkitektur. Redan på första spåret förstår man att det här är något nytt. Låten Smalfilm fungerar som en sorts trailer för resten av skivan. Texten beskrivs bäst som diskbänkssurrealistisk, där viljan att skildra verkligheten tvingas att ta till det löpsedelsbisarra och skruvade för att bli på riktigt. Soundet är NU, samtidigt som Borgert och Co på ett ganska omodernt sätt vågar ta ut svängarna med otippade influenser och solon mitt i låtarna.Överhuvudtaget är Nu är jag ett as ett musikaliskt moget och självsäkert album. Andra spåret Högt över stan brakar igång med stora gitarrer och ishallspiano. Låten gästas av Titiyo som sjunger från andra sidan av döden. Här möter vi bandets totala orädsla för att följa sina impulser. De kombinerar sträva, skruvade och realistiska texter med små och stora arrangemang, där vissa låtar börjar naket och slutar med sjuttio/åttio pålägg. De är duktiga och skeva, storslagna och banala, om vart annat.. "Vi gör lyxig musik med olyxiga texter", som Johan själv beskriver skivan. "Den har tydliga inslag av rumsvarmt rosévin".

Texterna handlar om kontorsångest, undertryckta fantasier, kärlek och sorg. Framför allt kanske skivan handlar om en manlighet i förändring. Om ångesten i att kliva fram som ett as i karriären, om feedback, om fem-i-tre-ragg där det är killen som tackar nej, om transexualitet, om en underliggande skuldkänsla, och förstås, hey, vi snackar ändå rock n roll här: Om sex.
Nu är jag ett as är en smart skiva som osentimentalt vågar titta både bakåt och framåt utan att tappa fotfästet i nuet. Den är inspelad i en lada i småland men låter som en million kalla mitt i storstan en natt 2010. Så, damer och herrar, Johan Borgert och Holy Madre - Nu är jag ett as.

Nu är jag ett as

1. Smalfilm

2. Högt över stan

3. Sexistiska nätter

4. Studie i rött

5. Nu är jag ett as

6. Romeo

7. Nu ska du ha feedback

8. Hot om sex

9. Joharifönstret

10. Du har fått mig att gilla mig

11. Kommer det alltid att va så?

12. Minne som ett barn
Holy Madre:

Anders - Producent

Eric - Bas

Johan - Sång/Gitarr

Kalle - Trummor

Fredrik - Klaviatur

Paula - körsång.

www.holymadre.se'

}

0 kommentarer:

Skicka en kommentar