$datum='2009-03-21'

"Ät som jag säger så lever du, ät som hon säger så dör du."

($skribent='kalle danielsson', $tid='17:10') {

'Nu är det dags att avlägga en liten rapport om matläget den senaste veckan. Jag tycker att jag skött mig ganska bra. Inga köpta luncher och bara egenlagad mat på kvällarna. Det kanske inte har varit så gott alla gånger, men vad bryr jag mig om det? I torsdags hände däremot något mycket märkligt. Jag började helt plötsligt steka pannkakor och till detta åt jag ärtsoppa som jag kokat några dagar innan. Detta utan att jag tänkte på vilken dag det var! Är det inte otroligt?! Kanske har jag någonstans en latent känsla för mat ändå?

Jag hade ju tänkt skriva om principer och starka uppfattningar för några veckor sedan, men det blev inte av. Det blir nog inte av idag heller, men jag tänkte bara dela med mig av hur jag vaknade i häromdagen. På min tv finns en timer, så jag brukar använda den som väckarklocka och i tisdags blev jag väckt av Annika Dahlqvists stämma i debatten om mättade fetter (debatten börjar 5:22). Eftersom det handlade om mat har jag ingen aning om huruvida hon har rätt eller inte, men en så enkelspårig retorik går ju bara inte att ta på allvar. Det kan ge en liten fingervisning om vad jag tycker om principer.

Som avslutning bjuder jag den här veckan på ytterligare en best of-lista. Den här gången med en artist som verkligen inte har några principer och det är helt fantastiskt. Den är som ni märker ganska lång, men det finns ändå mer where that comes from så att säga om ni vet vad jag menar eller hur? Tillåt mig presentera: Toooood Rundgreeeen!'

}

2 kommentarer:

Anonym sa...

Angående principer så brukar Kallers (Sohlgren d.ä) roas av att påminna mig om ett uttalande jag ska ha sluddrat fram på småtimmarna i en studentkorridor under Uppsalatiden: "Till skillnad från dig (Kallers)", så är inte jag en man av principer". Jag har alltid tolkat det som att Kallers gillar att göra sig lustig över min ogenomtänkta och ryggradslösa kappvändarkaraktär när han citerar mig. Men det slog mig precis att han förmodligen - även om han förnekar det - tycker det var bra sagt. Att vara principfast är väl oftast en ganska oklädsam och tarvlig egenskap, är det inte Kallers?

Anonym sa...

Eric: Det här såg jag alldeles för sent, men jag kan inte låta bli att försvara mig så här i efterhand. Förresten; försvara mig behöver jag inte göra, möjligen då förklara mig ytterligare eftersom jag tycks vara missförstådd. Det jag menat med att citera ditt påstående är väl egentligen motsatsen till det du tolkar det som d v s jag tycker det är roligt eftersom det inte finns någon jag känner som har så många principer som du. Sedan att de ändrar sig med jämna mellanrum är en annan sak. En klassiker är till exempel ditt resonemang om att du inte äter hela djur och ur det följer att du inte äter musslor. Det kunde jag inte acceptera. Varför inte bara säga att du inte gillar musslor? Ditt uttalande var alltså roligt mot bakgrunden att du har en massa principer och att du på småtimmarna tappade allt vad självuppfattning heter. Uttalande var alltså dråpligt, ingenting annat. /Kalle S

Skicka en kommentar